Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 29 d’agost del 2012

Les motxilles del futur


La controvèrsia de la festa major

Com cada any en molts pobles i ciutats, els últims dies d’agost finalitza l’ estada de vacances i s’ inicien les festes populars

Són dies de celebració, són dies que ens retrobem,
Il·lusions per poder gaudir de les festes amb els amics,  esforç per les entitats organitzadores per que tot surti lo millor possible, però les il·lusions i els esforços  no  sempre ens porten als resultats que desitgem.

I aquesta mateixa il·lusió i esforç és la que molts  pares posen en els seus fills, sempre  amb la intenció de poder encaminar –los cap un futur digne , sent persones lliures , amb capacitat d’ auto valorar-se, d’estimar-se...... i això en part ve donat per l’educació.

Durant el curs escolar, apunt d’iniciar-se, carreguem les motxilles dels nostres nens, de llibres que utilitzen per aprendre i signar una bona solució personal.
Però som conscients de que en aquestes festes majors, aquests nens/adolescents  que intentem i desitgem que visquin millor que vivim nosaltres, utilitzen aquestes mateixes motxilles, per carregar-les de begudes alcohòliques?

La veritat és que tots sabem que els nostres joves beuen, però realment coneixem i volem conèixer que desencadena aquesta ingesta abusiva d’alcohol?  
No, des de fora les coses es normalitzen, passegem pels carrers i tant sols veiem gent reunida i en com corre l’ alcohol per tothom i tant sols ens mini alarmem

Com a la vida real, és des de dins que sabem la realitat, tant en la família, en el treball, amb els amics... tant pel que és bo com pel que és dolent. Igual passa doncs en la nostre festa major, és des de dins on podem observar la realitat de la situació. Trobem persones, insisteixo molt joves, que abusen de l’alcohol/drogues i no poden continuar la festa.
Es aquí quan em plantejo el problema, es aquí quan medito sobre l’excés d’ aquestes begudes i en l’edat de l’ abús de beure

On és el problema? On és la solució?

Som conscients que avui dia hi ha molta formació i poc treball, però sabem que en un futur, és apropiat comptar amb una bona formació i uns bons estudis.

Quin ús li donem a les nostres motxilles on carreguem el nostre futur?

Bé, tan sols rumiava en com desitgem alguns que siguin les coses i com són en veritat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada